Farfalle Carbonara
Vlindertjespasta met Ham en Ei
Ingrediënten
500 g Farfalle (pasta in vlindervorm)
1 bakje spekblokjes (natuur of gerookt)
1 à 2 eieren
1 à 2 brikje(s) room20 cc
1 tot 3 teentjes knoflook
1/2 glas witte wijn
1 driehoekje smeerkaas (la vache qui rit)
olijfolie
oregano
peper
ev. geraspe kaas (parmezan)
Ga als volgt te werk
1.verhit olijfolie in een pan en bak de spekblokjes er in aan
2. pel de teen(tjes) knoflook en snij in heel fijne blokjes
3. voeg de look toe aan het spek in de pan
4. strooi er wat oregano en gemalen peper bij en blus de pan met een geut witte wijn en voeg een geut room toe
5. voeg het blokje smeerkaas toe en laat het wegsmelten in de pan
6. zet het vuur onder de carbonara-saus laag en zet een pan ruim kokend water voor de pasta op het vuur
7. kook de pasta in gezouten water met een geutje olijfolie
8. kluts in een kom de eieren met de room (liaison)
9. de liaison van ei en room moet nu toegevoegd worden aan de basis van de saus, maar pas op, dit mag niet koken want dan kabbelt het. Op laag vuur (de restwarmte van een electrische kookplaat of au bain marie) de liaison in geutjes bij de saus roeren en even laten indikken (niet koken! neem desnoods de pan maar helemaal van het vuur)
10. Giet de gaargekookte pasta af en laat snel uitdruppen, meng de carbonara-saus onder de nog hete pasta en dien op.
Variant
1. Blus met een eetlepel (wijn)azijn en een geut water en voeg een theelepel (riet)suiker toe als je geen witte wijn voorhanden hebt
2. Je kan deze saus bij alle pastavormen gebruiken, ook lekker dus bij spaghetti, tagliatelli edm.
eerder geschreven en gepubliceerd april-mei 2007 voor de MSN Groep WerkloosVlaanderen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten