Ingrediënten
1 à 2 blikjes canadese zalm
mayonaise
frieten (diepvries)
salade
ev. tomaten, hardgekookte eieren
Ga als volgt te werk
1. Open de blikjes zalm, giet het vocht af en maak de zalmmoten proper (verwijder graten en vel)
2. Meng in een kom het zalmvlees met mayonaise naar smaak. De ene houdt ervan het vlees slechts oppervlakkig los te prakken en er wat mayonaise onder te mengen, de ander houdt ervan het zalmvlees goed los te roeren en veel mayonaise te gebruiken.
3. Maak de salade schoon en zwier uit, snij eventueel de tomaten en hardgekookte eieren in parten
4. Bak de frietjes in een frietpan
5. Dresseer de borden met de salade, waarop je de zalmtartaar uitspreidt en dien op met de frietjes
Variant
1. Prak 1 hardgekookt ei mee onder de zalmtartaar
2. Haal voor iedere persoon een tomaat uit en vul deze met de zalmtartaar
eerder geschreven en gepubliceerd april-mei 2007 voor de MSN Groep WerkloosVlaanderen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten