zaterdag 30 januari 2010

Besneeuwde Straat

Men zou zeggen dat het god-weet-waar is, maar bovenstaande foto werd afgelopen maand genomen vanuit onze voordeur. Inmiddels is het bijna Lichtmis en geraakt de straat deze winter voor de derde maal ondergesneeuwd. Zo'n winter hebben we lang niet meer gehad. Ook de overheid had zich hier niet aan verwacht en zat binnen de kortste tijd door zijn voorraden strooizout heen waardoor er een schaarste aan strooizout ontstond. In sommige steden en gemeenten heeft men dit probleem dan creatief weten aan te pakken en is men badzout beginnen uit te strooien om de wegen berijdbaar te houden. Vooral echter in China heeft men te kampen met overvloedige sneeuwval waardoor het openbare leven komt lam te liggen.

http://www.google.be/search?q=overvloedige+sneeuwval

De belangrijkste trends voor het afgelopen jaar 2009 zijn voor mij de volgende;

Op persoonlijk vlak dat ik sinds de herdenking van veertig jaar maanlanding tot het besef ben gekomen dat ik gebeurtenissen heb ervaren die mijn nakomelingen niet kennen uit hun eigen beleving en welke implicaties dat allemaal heeft. De hype die ontstaan is na het overlijden van Michael Jackson was dan weer vergelijkbaar met deze ten tijde van het overlijden van Elvis Presley of de moord op John Lennon.

Op maatschappelijk vlak de vaststelling dat de overheid er steeds minder in slaagt om het probleem van de huisvesting op te lossen voor de immer toenemende stroom aan thuis- en daklozen, asielzoekers en illegale migranten, terwijl in Nederland bvb. de krakersbeweging definitief werd opgeschoond, zodanig dat het bibliotheekpersoneel er zich begint te beklagen over die stinkende zwervers die zich in de leeszaal komen opwarmen.

http://www.zbdigitaal.nl/2010/01/nieuwe-vieze-stinkbibliotheek.html

Ondertussen woekert de financiële en economische crisis thans al ruim een jaar zijn wereldbrand en waarvan de conclusie de volgende lijkt; de rijken zijn dan wel een beetje armer geworden, maar ze zullen er geen boterham minder om eten en het is de man in de straat uit het gewone volk die zoals altijd het gelag zal mogen betalen.
Foto genomen te Lummen aan de ringlaan tegenover de post - Januari 2010

1 opmerking:

Scott McLean zei

Hello. I like your photos. Your blog looks great! I'll be back again. Have a nice day!