zaterdag 4 juli 2009

Adieu Spoednick

Spoednick
02.04.1997 - 04.07.2009

Deze hond haalden we in huis voor mijn stiefdochter Sarah, die na een amoureuze escapade aangaf bij ons te willen komen wonen en zich absoluut een Dalmatiër wenste, maar ze liet ons zitten met de hond toen ze snel iemand anders gevonden had in het uitgaansleven.
Inmiddels zijn twaalf jaar verstreken en kende ik een beroepsstatus van achtereenvolgens zelfstandige advocaat, weddetrekkende leerkracht en uitkeringsgerechtigde werkloze en werd Spoednick wandelen gevoerd met een rode sportwagen Honda CRX, een bestelwagen van de werkgever van de vrouw en een oude, aftandse, bordeauxrode Opel. Deze hond lachte en gniffelde als hij sliep.
Deze middag is de dierenarts Spoednick komen laten inslapen. De laatste weken was hij door zijn achterpoten beginnen zakken en dit nam een steeds ernstigere vorm aan zodat we geen kwaliteit meer zagen in het leven dat hij nog had. Natuurlijk voelen we ons nu triestig. Hoewel deze hond enigszins schuchter en gereserveerd was, was hij toch een vrolijke metgezel en aangenaam in de omgang en we zullen hem missen.

----------------
Now playing: Mariah Carey - Fourth Of July
via FoxyTunes

Geen opmerkingen: