zaterdag 23 juni 2018

De nakende eclips van 2018


Deze eclips is dus de voortzetting van die grote eclips van vorig jaar, die zo dwars over het grondgebied van de Verenigde Staten liep. Die van vorig jaar greep plaats in het zodiakteken Leeuw, terwijl die van dit jaar in Kreeft zal plaats vinden en enkel in het zuidelijk halfrond waarneembaar zal zijn; van op zee bezuiden Australië.

Wat onmiddelijk opvalt in de figuur zijn twee in elkaar grijpende driehoeken in Water en Aarde, hetgeen in principe gunstige constellaties zijn, maar geafflicteerd door vierkanten van Mars en Jupiter.

De Neptunus bevindt zich in Vissen en maakt voor alle mensen die rond de 55 jaar oud zijn een driehoek met de Neptunus in hun radix, een constellatie die al enige tijd gaande is. Momenteel straalt Jupiter er in Schorpioen.

Btw, die "Revolution of Love" die ik vorig jaar meende te moeten aankondigen in navolging van Madonna is uitgedraaid op die enge, naargeestige #MeToo beweging, wat erg dwars staat t.o.v. de golf van feminisme en sexuele revolutie uit de jaren zestig en samengaat met populisme en conservatisme.
Inmiddels heb ik een arbitrair gesprek mogen hebben en kwam er nog een bemerking binnen.
"Zou die hang naar conservatisme en traditionele waarden te verklaren kunnen zijn door Neptunus in Vissen?" opperde ik. "Niet zo direct", kreeg ik als antwoord; "de aangrijpende conjunctie van Saturnus met Pluto in Steenbok is daar veel significanter voor." Een correspondente in cyberspace merkte me dan weer op dat Vissen het huis der religie is.

Zo men een en ander wilt beschouwen vanuit de elementen Water en aarde waarin de driehoeken vallen, vind ik volgende persberichten die de wereld enige tijd in hun greep hielden en nog houden erg betekenisvol voor de rol die Aarde en Water in de vertelling spelen.

In het eerste verhaal kwam een club van Thaise voetballertjes vast te zitten in een grot onder de grond, waarvan de toegang onder water was gelopen en waaruit ze pas na zeventien dagen van duisternis en benauwenis bevrijd geraakten.
 
In het tweede verhaal gaat het om een aanhoudende periode van droogte. Zo hebben we sinds april mooi en zonnig weer en is het van begin juni geleden dat er nog regen viel. Nu de zomer is ingezet is het door de dag vrij warm en er worden over een goede week echte tropische temperaturen verwacht van over de dertig graden, mogelijks zelfs tot veertig graden. De schaduwzijde van al dit mooie weer is dat de aarde uitgedroogd raakt wegens gebrek aan water en daardoor een goede oogst van de landbouwgewassen in het gedrang dreigt te komen.

Geen opmerkingen: