donderdag 1 september 2011

Helse dodelijke Zomerkampen voor de Jeugd
Nadat de jonge Tunesiër Mohamed Bouazizi, zichzelf op 17 december in brand stak in Sidi Bouzid en daarmee de aanleiding gaf tot wat thans de Arabische lente wordt genoemd is het de vraag hoe de revolutionaire impulsen in de Westerse wereld worden onthaald en opgevolgd.

Natuurlijk was het jaar al sterk ingezet toen Jared Lee Loughner de morele moed opbracht om de amerikaanse politica Gabrielle Giffords met gelijke munt terug te betalen op zaterdag 8 januari ll.

Vanaf de zomer is de onrust ook in Europa gestegen. Zo was er de aanslag van de Noor Anders Behring Breivik op het regeringsgebouw te Oslo met aansluitend de massamoordpartij op het zomerkamp van de socialistische jongeren. (22 juli )

Google:Aanslag+Noorwegen
Google:Anders+Behring+Breivik


Begin augustus kwam het in verschillende Britse grootsteden zoals Londen, Bristol, Liverpool, Birmingham, Nottingham, Manchester en Leeds tot grote onlusten en ernstige ongeregeldheden nadat de politie in London een 29-jarige verdachte op straat had neergekogeld op zaterdag 6 augustus. De rellen bleven aanhouden en er werden op opeenvolgende nachten banken gevandaliseerd, winkels geplunderd en auto's in brand gestoken. Volgens de Britse premier was er niets aan de hand en was het enige motief van de daders om te kunnen plunderen zodat we kunnen stellen; "Good Job, David, Good Job"

Google:Onlusten+Engeland


In eigen land tenslotte was het de hemelgod zelve die rondtierde over het zomerkamp van het festival Pukkelpop te Kiewit-Hasselt op 18 augustus.

Google:Pukkelpop+noodweer


Geen opmerkingen: