woensdag 27 april 2011

Koninklijk Huwelijk Nakend!
Allicht werd de datum reeds langgeleden bepaald en vastgelegd op vrijdag 29 april 2011, maar over twee dagen is het dan zover en zal het huwelijk tussen Prins William van Engeland en Kate Middleton worden ingezegend in de Westminster Abbey te London.

Natuurlijk denk je dan terug aan de hype die je als adolescent dertig jaar geleden meemaakte toen Prins Charles in het huwelijk trad met Prinses Diana. Als je ziet waar dat sprookjeshuwelijk eindigde, verwondert het me een beetje dat zulk een grote menigte wordt beroerd door deze koekendozenromantiek. Nochtans zijn levenslange loopbanen en standvastige huwelijken nog steeds de zekerheden waarop de financiële wereld rekent ondanks de maatschappelijke en sociologische ontwikkelingen.

Onwillekeurig moet ik ook terugdenken aan de massamanifestaties die de anti-nucleaire vredesbeweging dertig jaar geleden op de been wisten te brengen, terwijl in Fukushima de ruïnes van vier reactoren nog liggen na te smeulen en de Belgische regering aankondigt de heffing op winsten uit afgeschreven kerncentrales te verhogen, maar is deze premie wel hoog genoeg om schadeloosstelling bij realisatie van het blootgestelde risico te verzekeren?

In de komende jaren zal Neptunus zich in zijn eigen teken bevinden, terwijl Uranus het teken Ram doorloopt.

Geen opmerkingen: