vrijdag 3 december 2010

Chiva's Uitvaart


Afgelopen zaterdag was ik dan met de vriendin en haar zuster naar de rand van de Peel in zuid-oost Brabant gereden om onze kat een waardig afscheid te geven. Het was een hele rit en gelukkig was zus bereid gebleken haar tijd en firmawagen daarvoor in te zetten. Mijn vriendin en ikzelf waren namelijk volledig overmand door verdriet om het verlies van onze volgzame, lieve en aanhankelijke kater Chiva. Het beestje was nauwelijks enkele maanden oud toen het in ons leven kwam op 6 november 2008. Zijn aanwezigheid was een inspiratie voor het opzetten van mijn boekenblog onder de titel "De Belezen Kater". Het plotse wegvallen van de poes, waarvan ik dacht dat ze wel de 18 jaar zou halen, was dan ook een klap die hard aankwam.
Op 16 november jl. merkten we dat de kat moeilijk ademhaalde nadat ze al enige dagen erg lusteloos en inert gebleven was en reden we ermee naar de dierenarts. Daar werd vastgesteld dat Chiva water op de longen had en een punctie uitgevoerd waarbij 60 cc vocht uit de borstholte werd afgenomen. Nog geen week later bleek dat Chiva zich niet herpakt had en de borstholte opnieuw volliep zodanig dat we de kat op 23 november 2010 hebben laten inslapen. Als de dood aanklopt geeft hij soms enige tijd respijt.
In het huisdieren begraaf en crematiecentrum Peelrust hebben we afscheid kunnen nemen van de mooi opgebaarde Chiva en het stoffelijk overschot laten cremeren. De as hebben we meegekregen in een blikken hartje dat zijn plaats heeft gevonden op de schoorsteenmantel van de huiselijke haard.


----------------
Now playing: YouTube - Al Stewart - Year of the cat
via FoxyTunes

Geen opmerkingen: