donderdag 10 september 2009

De Nazi-onthaalmoeder en haar Concentratiescholen


De Dulle Griet - Breughel

En u dacht dat het recent te Brussel geopende Magritte-museum, waarvoor nog steeds een wachtrij staat, een hoogtepunt is van Belgische surrealistische kunst.

Kijkt u eens naar het Antwerpse; daar worden autochtone kleuters in een kindercrèche vergast op een portret van de historische figuur Adolf Hitler met zijn karakteristiek snorretje. Van het canvas daalt Kathleen Cools als een te paard gestegen walkure uit het walhalla; waartoe dient kind en gezin galmt het. In concentratiescholen worstelen fundamentalistische Moslima's met de overheid over de vraag of ze de oren mogen bedekt houden tegen de westerse indoctrinatie

Gisteren woonde ik in het naburige pedodorp de tryout bij van Wim Opbroeck's nieuwe show De Dolfijntjes. Hij liet zijn gasten meezingen met zijn provocatieve ode aan de verdraagzaamheid; het zaad van mijn maat kan geen kwaad. Blijkbaar deden de vrouwen dit met meer enthousiasme dan de mannen; de sletten! Zelf kon ik genieten van muzikale vingerwijzingen naar songs van Britney "Fucking" Spears en Tiesto Eat Your Heart Out. Wim had een speeltuin vol muzikanten meegebracht met een vijfkoppige blazers- en bijwijlen dubbele ritmesectie, naast een bassist, een gitarist en twee accordeons.Thuisgekomen trof ik de hh. Pauw en Witteman, die een nieuw seizoen begonnen zijn, op schoot van mijn slettebak. Zij hadden de burgemeester van het naburige dorp Heusden-Zolder op bezoek. Mevrouw Sonja Claes verdedigde er met glans en verve de reputatie van haar dorp tegen een websiteuitbater die foutieve informatie verspreidt en inbreuken op de privacy pleegt op www.stopkinderpornomisbruiknu.com. Verhalen van de nieuwste ketterijen en de heksenjacht, terwijl niemand de Spaanse inquisitie verwacht. Het lijkt wel of iedereen in zijn race om de morele en politieke correctheid de pedalen dreigt te verliezen om het maar eens in rijwieltermen uit te drukken.

Geen opmerkingen: