zondag 27 maart 2011

Fall-out bereikt West-Europa
De stofdeeltjes van radioactief Jodium veroorzaken ernstige gevallen van schildklierkanker in de keel. Afbeelding: computergame Fallout3 op TweakGuides

Dit weekend bereikte de radioactieve fall-out vanuit Japan het Europese continent. Volgens de wetenschappers van het KMI dreigt er geen gevaar voor de volksgezondheid. Nochtans zal de concentratie aan radioactieve stofdeeltjes in de atmosfeer in de komende dagen nog toenemen.

Evenmin vindt men het nodig de bevolking aan te raden sla, bladspinazie en andere groenten uit de moestuin voor consumptie goed te spoelen met zuiver leidingwater zoals dat ten tijde van de kernramp in Tjernobyl in voege was.

De internationale gemeenschap heeft het inmiddels te druk met het beleg van Tripoli, sinds het weer een hype geworden is er de kolonel te zien als "the man you love to hate", om enige nuttige aandacht te besteden aan de catastrofe in het Japanse nucleaire park te Fukushima.

De Libische leider is oud genoeg en voldoende tactisch onderlegd om te beseffen dat hij in de gegeven omstandigheden best terugplooit naar een guerilla-strategie.

Geen opmerkingen: